Reklama

Pardubice rozdaly startovací byty. Zájemců bylo 8krát víc!

  • 24. dubna 2019,
  • 10:21,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Zástupci pardubické radnice včera odpoledne vylosovali šťastlivce, kteří se budou moci nastěhovat do městských bytů. Startovací bydlení za zvýhodněné nájemné přilákalo takřka 200 zájemců. Ve hře bylo 25 bytů o velikosti 1+kk, 1+1 a 2+kk v různých městských lokalitách, převážně v Polabinách.

Reklama

Zájem o startovací byty byl velký, město přijalo celkem 192 platných žádostí. Zejména mladí lidé si často nemohou dovolit koupit vlastní byt a tržní nájemné je pro ně vysoké. 

„Proto se město snaží každý rok pustit do oběhu další rekonstruované byty a pomoci jak mladým rodinám, tak i jednotlivcům osamostatnit se a našetřit si minimálně do té míry, aby splnili podmínky pro získání hypotéky,“ řekl náměstek pro sociální politiku Jakub Rychtecký.

K dispozici bylo 25 startovacích bytů, takže zhruba osm zájemců na jeden byt. Každý žadatel si musel vybrat jeden konkrétní byt, o který se ucházel. 

Město startovací byty pronajímá na čtyři roky, přičemž první tři roky účtuje měsíční nájemné 50 korun, čtvrtý rok 80 korun za metr čtvereční. 

Nájemné 1500 korun

Vzhledem k tomu, že v nabídce byly menší byty o rozměrech od 28 do 58 metrů čtverečních, vyjde nájemné i na příjemných 1500 korun. 

Zájemci si mohli podat žádost na jeden z bytů v ulicích Bělehradská, Ohrazenická, Brožíkova, Mladých, Na Záboří, Gagarinova, Železničního pluku a Nerudova.

Projekt startovací bydlení pro mladé odstartoval v roce 2016. Do letošního roku Pardubice vyčlenily již 75 městských, převážně malometrážních bytů, dohromady jich tedy je rovných 100.

Foto: ilustrační/Statutární město Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu