Reklama

Divadelní planetky: Miloš Fic představí výstavu originálních fotek

  • 17. dubna 2019,
  • 22:48,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Pardubický fotograf a pedagog Miloš Fic pořádá ve čtvrtek 18. dubna od 17 hodin v Theater Clubu vernisáž výstavy s názvem Divadelní planetky. Jedná se o netradiční pohled na svět divadla a práci pardubických herců.

Reklama

Návštěvníci Theater Clubu mají příležitost vidět kolekci sedmi snímků, z nichž každý zachycuje jiné představení z repertoáru Východočeského divadla.

Vystavené fotografie jsou transformací panoramatických snímků, jejíž výsledek připomíná kulaté planety.

„Takové fotografie se nepořizují z místa v hledišti. Musíte být na jevišti, fotka musí být z centra dění. Chodím se dívat na zkoušky, hledám ideální kompozici. Pak si herce naaranžuji kolem sebe a fotím,“ popisuje metodu autor fotografií Miloš Fic.

Umělec spolupracuje s Východočeským divadlem už deset let. Aktuálně pracuje na kolekci 20 až 30 „planetek“ a rád by časem uspořádal výstavu většího rozsahu. 

Fic v minulosti vydal knížku těchto fotografií, kterou lze koupit ve Východočeském divadle.

O autorovi 

Miloš Fic je pardubický rodák, absolvent ČVUT a Lidové konzervatoře Východočeského kraje, kde v oboru výtvarné fotografie absolvoval u prof. Šmoka. V současné době je fotografem na volné noze a pedagogem. Vyučuje fotografii na škole grafického desingu v Pardubicích a nově se bude věnovat také studentům Univerzity Pardubice.

Foto: gm10.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu