Reklama

Motorkář bez řidičáku prchal policii. Kawasaki při tom odrovnal

  • 5. dubna 2019,
  • 15:05,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Pokuta ve výši až 50 tisíc hrozí 22letému muži, který tuto středu ujížděl před policií ulicemi Pardubic. Při zběsilém úprku několikrát překročil povolenou rychlost a neváhal jet i po chodníku. To vše kvůli tomu, že neměl potřebné řidičské oprávnění. Ujet se mu ale nepodařilo, při brzdění dostal smyk a upadl, čímž zničil i svoji motorku.

Reklama

Policisté chtěli motorkáře v pardubické Brožíkově ulici zastavit v rámci běžné silniční kontroly. Dvaadvacetiletý řidič ale nerespektoval majáky a nápis STOP a rozhodl se ujet.

„Několikrát překročil povolenou rychlost v obci a ve snaze policistům zmizet z dohledu využíval i chodníky a stezky pro cyklisty,” uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.


Záběry z pronásledování (Policie ČR):


Do pronásledování se přidaly další hlídky a v ulici Jiřího Potůčka dobrodružství skončilo. Motorkář chtěl rychle zabrzdit, ale dostal smyk a položil motorku na bok. Na stroji značky Kawasaki způsobil škodu ve výši 110 tisíc korun a sám utrpěl lehké zranění.

„Na dotaz policistů, proč hlídce nezastavil, uvedl, že ví, že nemá potřebné řidičské oprávnění a obával se následného postihu,” dodala mluvčí s tím, že testy na drogy i alkohol byly negativní. 

Řidiči za přestupek hrozí ve správním řízení pokuta ve výši od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od jednoho do dvou roků.

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu