Reklama

Zachránil desítky životů. Zůstaly po něm dvě malé děti. Pomozte!

východní Čechy – Při tragické nehodě vrtulníku na Náchodsku zemřely minulý týden dvě osoby. Jednou z nich byl i záchranář Michal Beneš. Když nelétal s vrtulníkem letecké záchranné služby, pomáhal na horské službě. Kamarádi ho popisují jako obrovského profesionála. Především však zemřel táta od rodiny, doma po něm zůstaly přítelkyně Simona a dvě dcery – tříletá Rozinka a osmiletá Mařenka. Ty potřebují pomoc!

Reklama

Přátelé pro rodinu zesnulého záchranáře proto uspořádali finanční sbírku. Zapojit se do ní může každý prostřednictvím Nadačního fondu pomoci Karla Janečka. Podrobnosti najdete na těchto webových stránkách pod heslem Pád nebeského jezdce.

„Michal Beneš byl záchranář tělem i duší. Když nelétal s vrtulníkem letecké záchranky, byl na služebně horské služby. A byl přesně tam, kde jste ho nejvíc potřebovali. Na tváři stále úsměv, v duši klid a v kabině vrtulníku stoprocentní profesionalita. A vždycky musel vědět, že ten, koho dovezl do nemocnice, je v pořádku,” popisují zesnulého záchranáře přátelé.


PSALI JSME: V troskách vrtulníku zemřely dvě osoby. Požár hasili i místní


Život mu vzala tragická nehoda vrtulníku při výcvikovém letu. Pád a následný požár stroje nepřežil ani druhý muž posádky. Přátelé tvrdí, že Michal za nehodu nemohl. Není to ani důležité, tragické následky to nijak nezmění. Doma po něm zůstaly dcerky Rozinka (3 roky) s Mařenkou (8 let).

„A taky Simonka – přítelkyně, máma a holka, která chce všechno zvládnout sama, ‚nic nepotřebuje', poradí si. Všichni víme, že potřebuje pomoc, i když sama si o to neřekne. Sbírku pro ni a pro holky organizují její přátelé a známí,” píší kamarádi.

Foto: nfpomoci.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu