Reklama

Závodu Míru či Spořilov. Pardubické školy dostaly moderní učebny

  • 11. března 2019,
  • 13:00,
  • Pardubice,
  • Michaela Valúchová

Pardubice – Osm pardubických základních škol se chlubí moderními učebnami, které prošly kompletní rekonstrukcí. Pro žáky tak jsou například laboratorní práce mnohem atraktivnější. Kamera Východočeské televize se podívala na ZŠ Závodu Míru.


Reklama

Historie Pardubic je spjatá s technickými obory, ty ale nejsou mezi žáky momentálně zrovna populární. Modernizace má mimo jiné zvýšit zájem o technické vzdělání a přírodovědné obory.

Na základní škole Závodu míru bylo zmodernizováno celkem pět učeben – matematiky, přírodopisu, dvě počítačové a učebna fyziky a chemie.

„Celá učebna je vybavená tak, že všechno můžeme během výuky bez problémů na jednotlivá místa přesunout. Rozdáme, použijeme a zase sklidíme. Všechno máme hned k dispozici,” pochvaluje si Dana Hartlová, učitelky fyziky a chemie.

Všechny učebny prošly kompletní rekonstrukcí včetně pokládky nových podlah, rozvodů elektroinstalací a zlepšení akustiky. Nechybí moderní vybavení, které učebny posouvá z minulého století do současnosti.

„Žáci jsou samozřejmě nadšení. Zjistili, že máme elektronické mikroskopy nebo že vizualizér je novinka, kterou nikdy neviděli. Mohou dělat laboratorní práce, které jsou s novým vybavením atraktivní,” doplnila ředitelka školy Jarmila Staňková.

Rozsáhlá modernizace osmi škol vyšla na 193 milionů. „Město Pardubice do toho vložilo 88 milionů korun a 99 milionů korun jsme mohli čerpat z evropských fondů v rámci ITI. Stát přispíval přes 5 milionů jako dofinancování,” uvedl primátor Pardubic Martin Charvát.

Rekonstrukcí se dočkaly kromě Závodu Míru také základní školy Bratranců Veverkových, npor. Eliáše, Ohrazenice, Družstevní, Spořilov a Staňkova. V druhé etapě projektu se modernizace se dostane také na základní školy Dubina, Josefa Ressela a Benešovo náměstí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu