Reklama

VIDEO: Pyrotechnici v lese odpálili funkční leteckou pumu

  • 13. února 2019,
  • 11:37,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Srnojedy – Muž s detektorem kovu nalezl v neděli večer v lese u Pardubic podezřelý předmět připomínající munici. Objev okamžitě nahlásil na policii. Pyrotechnici zjistili, že se jedná o leteckou pumu, a na druhý den ji odstřelili.

Reklama

Nález se muži podařil v neděli v podvečer v lese mezi obcemi Srnojedy a Staré Čivice u Pardubic. Okamžitě kontaktoval linku 158 a na místo vyrazili policejní pyrotechnici.

„Po ohledání zjistili, že se jedná o nevybuchlou a plně funkční leteckou pumu SD1, ráže 5 cm,” uvedla mluvčí policie Dita Holečková.

Jelikož už byla noc, počkali pyrotechnici s odstřelem na druhý den. Policisté proto místo nálezu označili a celou noc střežili.


Odstřel munice (Policie ČR):


V pondělí v osm hodin ráno se na místo opětovně dostavila pyrotechnická služba, která nalezenou munici bezpečně odpálila. „Při zničení pumy nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku,” dodala Holečková.

Dodala také, že lidé nebezpečné předměty občas donesou přímo na policejní služebnu. Při podobném nálezu je nutné okamžitě kontaktovat linku 158 a k věci se pokud možno nepřibližovat a ani s ní nemanipulovat.

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu