Reklama

Konec přestupů: Žádná megaposila na východ Čech nepřišla

Hradec Králové/Pardubice – Včerejším dnem skončila pro hokejové kluby možnost posílit svůj tým pro těžký závěr sezony. Zatímco Hradec bude nejspíš bojovat o příčky nejvyšší, Pardubice s největší pravděpodobností čeká boj o holé přežití v extralize. Jaké změny oba kluby před deadlinem udělaly?

Reklama

Mountfield HK

Mountfield HK v této sezóně sáhl pouze k minimu hráčských výměn a jinak tomu nebylo ani v závěru přestupního období. Změny jsou spíše kosmetické a směrem ven. K dispozici ale bude mít také osm hráčů na střídavé starty.

Hradec už letos nemůže počítat se službami Sébastiena Pichého, který ročník dokončí v Litvínově. „Sébastien je hráč, který chce být vytížen a pravidelně hrát. To mu v současné chvíli nejsme schopni garantovat. Po vzájemné dohodě ho proto uvolníme znovu do Litvínova, kde je o něj zájem,“ říká generální manažer Aleš Kmoníček.

Dále se z východočeské metropole stěhuje Juraj Bezúch, a to do Dukly Jihlava na hostování do konce sezóny. Opačným směrem zamíří zadák Petr Štindl, který bude naopak hostovat do konce aktuálního ročníku v Mountfieldu HK.

„Vzhledem k uvolnění Sébastiena jsme hledali hráče, který bude rád za možnost působení v našem týmu na pozici osmého obránce. Petr je typ důrazného obránce s dobrou střelou. Jako náhradu požadovala Jihlava Juraje Bezúcha, který by jí měl pomoci k vytouženému cíli, což je vyhrát Chance ligu a uspět v případné baráži. Vzhledem k tomu, že u nás Juraj nedostával tolik prostoru, jsme s trejdem souhlasili,“ vysvětlil Kmoníček.

Východočeši zároveň mohou využít 5 obránců a 3 útočníky z druhé nejvyšší soutěže: Jindřich Barák (HC Slavia Praha), Zdeněk Čáp (LHK Jestřábi Prostějov), Ondřej Kopta (VHK ROBE Vsetín), Zdeněk Kutlák (ČEZ Motor České Budějovice), Ondřej Smetana (HC Stadion Litoměřice), Jiří Šimánek (ČEZ Motor České Budějovice), Jan Veselý (HC Slovan Ústí nad Labem) a René Vydarený (ČEZ Motor České Budějovice).

HC Dynamo Pardubice

Dynamo se chystá na baráž, které už se těžko vyhne, a v ní se bude moci spolehnout na jednoho z nejproduktivnější hráčů první ligy Jana Kloze. V rámci střídavých startů míří do Pardubic obránce Jan Zdráhal.

Zadák Jan Zdráhal, který v minulé sezoně vyhrál soutěž o nejtvrdšího střelce, hostuje v Prostějově. Nově má až do konce letošní sezony vyřízené střídavé starty na východ Čech. Za Jestřáby letos odehrál 42 utkání, vstřelil v nich čtyři branky a na dalších 24 nahrál. V hodnocení účasti na ledě má čtyři kladné body.

Útočník Jan Kloz letos prožívá výbornou sezonu, ve 45 zápasech za Litoměřice vsítil 21 branek a na dalších 27 přihrál. Za Pardubice může hrát v rámci hostování do konce dubna.

Naopak zpět do Litoměřic se nyní vrací Daniel Voženílek, za Dynamo smí nadále hrát. Z důvodu co největšího zápasového vytížení může ve Dvoře Králové nad Labem formou střídavých startů působit Michal Machač.

Foto: HC Dynamo Pardubice/Jan Jedlička

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu