Reklama

Hradec se Lubinovi omluvil. Proč měl jít přes led? diví se Dynamo

Hradec Králové – Tradičně ostře sledované hokejové derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi (2:1) tentokrát pošpinil i nesportovní incident. Fanoušci Mountfieldu verbálně i fyzicky napadli pardubického trenéra Ladislava Lubinu. Proti výtržníkům zasáhla pořadatelská služba a ke zranění nedošlo. Jak se k nepříjemné události postavily oba kluby?

Reklama

„Vedení klubu Mountfield HK nesouhlasí s podobnými excesy a takové chování důrazně odsuzuje. Zároveň se za způsobené problémy hlavnímu trenéru hostujícího celku omlouvá,” píše se v prohlášení, které vydal hradecký klub po derby.

Činovníci Mounfieldu se dle svých slov snažili podobnému problému předejít, proto Lubinu doprovázeli na hráčskou lavici dva členové pořadatelské služby.

Ani to však nestačilo. Neukáznění fanoušci se k pardubickému trenérovi přesto dostali. V tu chvíli ochranka zasáhla. „Snažili se celý incident co nejdříve vyřešit a následně předali oba viníky Policii České republiky k dalšímu řízení.”

Jít přes led? Nepochopitelné! kontruje Dynamo a žádá omluvu

Vedení Dynama sice ve svém prohlášení stanovisko rivala přijalo, ale harmonie mezi oběma kluby rozhodně nezavládla.

Mezitím totiž vyšel na webu iSport.cz rozhovor s generálním manažerem Mountfieldu HK Alešem Kmoníčkem, kde mimo jiné říká, že si Lubina za negativní přístup hradeckých fanoušků může sám. Zároveň prý pardubickém trenérovi pořadatelská služba nabídla, aby šel na střídačku přes led.

A právě tato reakce pardubickou stranu nadzvedla. „Vůbec nerozumíme vyjádření generálního manažera Mountfieldu HK, v němž část viny svaluje také na trenéra Ladislava Lubinu. Pořádající klub je povinný zajistit bezpečný průchod trenérů na střídačku. Za takový však rozhodně nepovažujeme, aby trenéři a členové realizačního týmu byli nuceni chodit po upravené ledové ploše,” kontruje Dynamo.

Navíc Lubina popírá, že by tuto možnost vůbec dostal. „Proti tomu se chci ostře ohradit, není to pravda. Pro příchod na střídačku nám jako trenérům byli přiděleni dva pořadatelé, kteří namísto, aby již při slovním napadání zasáhli, nechali celou situaci dojít až k fyzickému napadení,” zlobí se pardubický trenér.

V prohlášeních Dynama se také píše, že po zápase došlo k verbálnímu i fyzickému napadení generálního manažera Dušana Salfického s rodinou.

„Kromě již zveřejněné omluvy přímo Ladislavu Lubinovi čekáme ze strany Mountfieldu HK stejný krok směrem k našemu klubu a celé soutěži za tento čin, který poškozuje její dobré jméno,” žádá pardubický klub.

Foto: Stanislav Souček/Mountfield HK

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu