Reklama

Zfetovaný a bez řidičáku. Když uviděl policii, snažil se ujet

  • 24. ledna 2019,
  • 11:13,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Zfetovaný a se zákazem řízení. Pětatřicetiletý řidič dobře věděl, proč se s policisty nechce setkat, ale ti si pro něj do garáže pod Palácem Pardubice stejně doběhli. Měl smůlu, že už je známá firma.

Reklama

Policisté totiž řidiče díky místní znalosti poznali a chtěli ho prověřit. Sám se navíc prozradil. Na záběrech je vidět, že si při vyjíždění z garáží pod Palácem Pardubice rozmyslel svůj původní úmysl a vrátil se zpět.

Hlídka se za mužem okamžitě otočila a začala ho pronásledovat. Při vjezdu do garáže se ale za prchajícím vozidlem vytvořila kolona, a policisté tak museli za pronásledovaným mužem vyběhnout po svých…


Pronásledování řidiče se zákazem řízení a pod vlivem drog (Policie ČR):


„Po několika desítkách metrů řidiče doběhli a zastavili. Ten se policisty nejprve snažil přesvědčit, že vozidlo neřídil on, ale jeho přítelkyně, se kterou se ještě v garáži stihl prohodit na místo spolujezdce. Později se ale k řízení doznal,” uvedla tisková mluvčí policie Dita Holečková.

Policisté zjistili, že řidič má do května roku 2019 zákaz řízení motorových vozidel. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla sice negativním, ale orientační test na přítomnost drog v těle byl pozitivní na látky, které nasvědčovaly požití pervitinu a marihuany.

„Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Ve správním řízení pak navíc může dostat pokutu až 50 tisíc korun za řízení pod vlivem drog,” dodala Holečková.

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu