Reklama

Tady se to bude učit! Pardubický gympl otevřel moderní učebny

  • 23. ledna 2019,
  • 11:04,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Gymnázium Mozartova v Pardubicích otevřelo nové studijní prostory určené pro výuku matematiky a IT. Celkovou investici za 8,2 milionů korun podpořil Pardubický kraj částkou 1,4 milionů korun. Učebny patří v České republice mezi nejmodernější svého druhu.

Reklama

Dvě nové odborné učebny pro výuku matematiky a informatiky vznikly modernizací a přestavbou stávajících prostor školy. Zároveň se z nového kabinetu matematiky těší i kantoři.

„Nové učebny jsou bezbariérové. Pořízeny byly nové počítače, nábytek a další vybavení pro výuku. Cílem je zkvalitnění výuky na gymnáziu,“ uvedl Bohumil Bernášek, krajský radní odpovědný za školství.

Technické vybavení učeben umožňuje nejenom podporu výuky matematiky a zejména geometrie v prostoru, součástí projektu je i návrhářský 3D software. Zajímavostí navrženého řešení je i speciální konstrukce pracovních stolů, umožňující zasunutí monitorů pod desku stolu, aby nepřekážely studentům při sledování dění u katedry.

„Kapacita každé učebny je 32 studentů. Rozvrhy jsou navrženy tak, aby se v nových učebnách vystřídalo co nejvíce žáků,“ řekl ředitel gymnázia Petr Harbich.

Interaktivní učebny na pardubickém gymnáziu patří díky svému vybavení k nejmodernějším v České republice. Celkové náklady na rekonstrukci dosáhly částky 8,2 milionů korun.

„Dotace z Evropské unie byla 6,4 milionů korun. Pardubický kraj přispěl částkou 1,4 milionů korun. Zbylé peníze byly ze státního rozpočtu,“ upřesnila Hana Štěpánová, krajská radní odpovědná za regionální rozvoj, evropské fondy a inovace.

Foto: Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu