Reklama

Hrozivé ráno v Pardubicích: tři sražené dívky během deseti minut

  • 9. ledna 2019,
  • 10:49,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Sníh, šero a nepozornost řidičů. Právě tyto faktory stály za dvěma dopravními nehodami, které se v úterý ráno staly v krátkém sledu v Pardubicích. Obě měly podobný scénář. Řidič na přechodu nedal přednost chodcům a došlo ke střetu. Tři dívky ve věku 17 až 18 let musely být ošetřeny v nemocnici.

Reklama

Obě nehody dělilo zhruba deset minut. První se odehrála po sedmé hodině ranní na ulici Dašická u železničního přejezdu. „Třiašedesátiletý řidič osobního vozidla jedoucí z centra města na Dašice pravděpodobně přehlédl dvě dívky ve věku 17 a 18 let, které přecházely silnici po přechodu pro chodce,” uvedla tisková mluvčí policie Andrea Muzikantová.

Děvčata utrpěla zranění, se kterými byla převezena do nemocnice k ošetření a následné hospitalizaci. Dechová zkouška byla u řidiče i obou dívek negativní.

Prakticky totožný průběh měla nehoda, která se stala o chvíli později na ulici Jana Palacha. „Dvaačtyřicetiletá řidička osobního vozidla značky Alfa Romeo se střetla opět na přechodu pro chodce s 18letou dívkou, která byla z místa dopravní nehody převezena do Pardubické nemocnice na ošetření,” sdělila Muzikantová. I u této nehody byla dechová zkouška negativní.

Policisté apelují na řidiče, aby přizpůsobili rychlost jízdy nejen svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu pozemní komunikace , ale v zimních měsících především aktuálnímu počasí. Stejně tak by chodci měli za snížené viditelnosti používat reflexní prvky.

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu