Reklama

Pardubičtí strážníci se stěhují k nádraží. Bude tam bezpečněji?

  • 21. ledna 2019,
  • 9:10,
  • Pardubice,
  • Michaela Valúchová

Pardubice – Už v únoru se přestěhuje část pardubických strážníků z Pernerovy ulice do činžovního domu u nádraží. Díky tomu se zvýší bezpečnost v okolí a také přibude parkovacích míst pro hříšníky, kteří si potřebují zaplatit pokutu. Některá oddělení městské policie ale i nadále zůstanou v Pernerově ulici. Více informací se dozvíte v reportáži Východočeské televize V1.


Reklama

Přesun k nádraží se bude týkat dvou útvarů – přestupkového oddělení a jednoho obvodního. Nové zázemí pomůže vyřešit potíže s parkováním, které jsou v centru města u stávající služebny, a také se zvýší bezpečnost v problematičtější části Pardubic. 

Městská policie obsadí v činžovním domě 4 byty, z toho dva o velikosti 2+1 a dva 3+1. Před nastěhováním musí dům projít ještě úpravami. Zvenku sice vypadá hezky, byty jsou ale naprosto vybydlené. 

Dříve se uvažovalo dokonce o demolici činžovního domu, dvě rodiny se ale odmítly z domu vystěhovat. Za domem bude v budoucnu také terminál B pro linkovou autobusovou dopravu. Policii najde své místo v posledním vchodě, blíže ke křižovatce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu