Reklama

VIDEO: Co plánuje Pardubický kraj v následujících letech?

  • 8. ledna 2019,
  • 10:11,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubický kraj – Zástupci koaličních stran ve vedení Pardubického kraje v pondělí projednali dosavadní spolupráci a představili své plány na následující dva roky funkčního období. Hejtmanství se i nadále zaměří především na oblasti zdravotnictví i dopravy a zároveň plánuje velké investice.

Reklama

„Spolupráce uvnitř koalice je na vynikající úrovni. Nedochází zde k žádným problémům v komunikaci a případné konkrétní problematické záležitosti jsou vždy konzultovány a řešeny na základě širokého konsensu. Do zbývajících dvou let jdeme s odhodláním dokončit naplnění všech bodů společného programového prohlášení,” nechal se slyšet hejtman Martin Netolický.

Hejtman dále hovořil o prioritách pro další dva roky. Na poli investic je to stavba Centrálních urgentních příjmů v Orlickoústecké a následně také zahájení stavby v Pardubické nemocnici, rekonstrukce Winternitzových mlýnů v Pardubicích či pokračování v modernizaci silnic nižších tříd.


Záznam tiskové konference:


V krajské radě ho za Českou stranu sociálně demokratickou doplňují radní pro oblast školství Bohumil Bernášek a radní pro zemědělství, životní prostředí a venkov Václav Kroutil.

Druhým koaličním partnerem je Koalice pro Pardubický kraj, kterou zastupují 1. náměstek Roman Línek, radní pro sociální sektor Pavel Šotola a radní pro sport a cestovní ruch René Živný.

„Velmi pozitivně vnímám, že podpora kultury v našem kraji je jedna z největších v historii. Patří do ní i tak významné projekty jako jsou rekonstrukce Winternitzových mlýnů na krajskou galerii, rekonstrukce Zámku Pardubice či úpravy Domu hudby. Zároveň se nám daří podporovat lidovou kulturu včetně tradičních řemesel,“ uvedl Roman Línek, který má kromě kultury v gesci také oblast investic a majetku.

Co největší komfort pro cestující

Občanská demokratická strana je v krajské radě zastoupena náměstkem hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michalem Kortyšem a radním pro zdravotnictví Ladislavem Valtrem.

„Z mé strany je jednoznačnou prioritou dokončení výběru dopravců, kteří budou od prosince zajišťovat železniční dopravní obslužnost v regionu. Chceme cestujícím zajistit co největší komfort a kvalitu cestování do zaměstnání, školy či k lékaři. Ukázalo se, že otevření jednání se soukromým dopravcem rozpohybovalo také jednání národního dopravce,“ sdělilKortyš.

Velké investice se chystají také ve zdravotnictví. „A to nejen v Pardubické nemocnici, ale i v dalších čtyřech, které jsou součástí akciové společnosti. Nemůžeme zapomínat ani na obnovu sanitních vozů, budování výjezdových stanic zdravotnické záchranné služby a další investice do všech krajských zdravotnických zařízení v regionu,” řekl radní Valtr.

Posledním subjektem v koalici je hnutí STAN, které reprezentuje jediná žena Hana Štěpánová, do jejíž gesce spadá oblast regionálního rozvoje, evropských fondů a inovací. „Naším cílem je rovnoměrný rozvoj celého regionu, což zajišťujeme nejen prostřednictvím dotací, ale také školením starostů v celé řadě oblastí, jelikož vzdělaný a úspěšný starosta znamená dobře fungující obec a následně také celý kraj,“ podotkla Štěpánová.

Foto: Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu