Reklama

Posila Dynama Ihnačák: Za každé situace bojuji naplno!

  • 3. ledna 2019,
  • 15:30,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Hokejové Dynamo podniklo další kroky k záchraně zatím bídné sezony. V týmu skončili Wishart a Treille, na jejich místa přišli obránce Oscar Eklund a útočník Brian Ihnačák. Třiatřicetiletý forvard má bohaté zkušenosti s českou extraligou, ale v této sezoně zatím nikde nepůsobil, Dynamo je jeho první štace. V Pardubicích na Ihnačáka ve finiši extraligy hodně spoléhají.

Reklama

„Pardubice jsou klubem s bohatou historií, to moc dobře vím. Vyhrály extraligu, hrály i na Spenglerově poháru, vím toho o Dynamu dost. Odmalička jsem o Pardubicích slyšel, vyrostlo tu mnoho slavných hokejistů,“ nechal se slyšet Brian Ihnačák po příjezdu na východ Čech.

Extraligu už si v minulosti zahrál v dresu Hradec Králové, Sparty Praha a Litvínova. Celkem nastřádal 116 zápasů, ve kterých zaznamenal solidních 74 kanadských bodů. „Extraligu považuji za velmi kvalitní soutěž, celá soutěž mi přijde velmi vyrovnaná. Může ji vyhrát kdokoliv. Teď je třeba jít postupně týmově nahoru, to je základ,” řekl.

Dynamo na Ihnačáka hodně sází. Doposud pardubický tým nastřílel v 31 zápasech pouhých 63 gólů. „Nejsme v nejlepší je situaci, ale je nový rok a jedeme dál. Nejde se dívat pouze dozadu, každý bod nám pomůže, na jejich získávání budeme denně pracovat,” plánuje Ihnačák.

Nejsou to ale jen góly, čím chce zkušený útočník přispět k tomu, aby se Dynamo odrazilo ode dna. „Lidé mě znají, za každé situace hraji a bojuji naplno. Mně je jedno, zda mi sezona začíná v září, listopadu nebo v lednu. To mě nezajímá, jsem tu od toho, abych do každého střídání šel na sto procent. Moc se na angažmá v Pardubicích těším!“ podotkl.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu