Reklama

Policie se zaměřila na alkohol u mladých. Výsledek vás překvapí!

  • 11. prosince 2018,
  • 7:40,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubický kraj – Policisté v Pardubickém kraji si v minulých dnech posvítili na alkohol u mladistvých. Úspěšní byli možná překvapivě pouze v Pardubicích, zato ale odhalili jedince, který měl za sebou zřejmě slušnou pitku. Kontroly byly součástí celorepublikové akce HAD 2018.

Reklama

V pátek 7. prosince policisté navštívili pět restauračních provozoven v Pardubicích a celkem zkontrolovali 72 osob. „Nejzávažnějším prohřeškem bylo zjištění alkoholu v dechu u osoby mladší 18 let. Policisté u ní naměřili hodnotu 1,97 promile alkoholu v dechu,” řekla tisková mluvčí policie Andrea Muzikantová.

Policii se podařil ještě jeden úlovek. Mezi kontrolovanými byla také celostátně hledaná mladistvá osoba, která utekla z dětského domova. Muži zákona „uprchlíka” zajistili, vyrozuměli sociální pracovníky a předali ho do diagnostického ústavu.

V ten samý večer policisté provedli kontrolu mladistvých také na Svitavsku, ale žádné protiprávní jednání nezjistili. Podobně dopadli také 24. listopadu na Chrudimsku, kde kontrolovali tři restaurace a bary.

Akce se společně s policisty zúčastnili pracovníci České obchodní inspekce, celní správy, orgánu sociálně právní ochrany dětí, hasičského záchranného sboru a pracovníci krajské hygienické stanice.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu