Reklama

Místo překážek ledový park. Závodiště nabídne zimní radovánky

  • 10. prosince 2018,
  • 11:15,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Domov Velké pardubické se promění v Zimní sportovní park Nadace pro rozvoj města Pardubice. Ledová plocha odpovídající rozměrům kanadského hřiště bude přístupná pro veřejné bruslení a další aktivity od 15. prosince až do února příštího roku, kdy se na závodiště vrátí koňský provoz.

Reklama

Kluziště má sloužit k veřejnému bruslení, pořádat se tu ale bude také bruslení pro školy a školky, víceboj pardubických škol i hokejové zápasy. Led si budou moci pronajmout také uzavřené skupiny bruslařů – amatérští hokejoví hráči nebo firmy pro své zaměstnance.

„Chceme lidem nabídnout další možnost zažít a prožít volný čas na dostihovém závodišti. Ledová plocha bude k dispozici také školám. Děti tu mohou strávit nejen netradiční hodiny tělesné výchovy, ale připravujeme také sportovní víceboj na ledě o zajímavé ceny,“ řekl Martin Korba, výkonný ředitel Dostihového spolku.

Každý den bude zimní park otevřen od 8 do 21 hodin, ledová plocha bude osvětlená. Školky a děti do 6 let mají vstup zdarma, mládí do 18 let si zabruslí za 20 korun na hodinu a dospělí zaplatí 30 korun.

Dopoledne kluziště zaplní školky a školy, odpoledne pak veřejnost. Večerní časy jsou pak určeny pro hobby bruslení a případně pro uzavřené skupiny. O vánočních a jarních prázdninách bude kluziště plně k dispozici pro veřejné bruslení.

Ledovou plochu otevře hokejová exhibice

Zázemí včetně šaten, občerstvení a dalších služeb bude ve vestibulu hlavní tribuny D, ze které je přímý přístup na ledovou plochu a ze které je také možné pohodlně sledovat dění na ledě. Parkování bude zdarma na zpevněné parkovací ploše, přímo k bráně závodiště budou zajíždět autobusy městské hromadné dopravy.

Oficiální start je plánován na 15. prosince, kdy se na ledě uskuteční exhibiční hokejové utkání. Provoz bude ukončen v únoru roku 2019. Použitá technologie zaručuje kvalitní ledovou plochu až do teploty ovzduší 15°C. Veškeré informace včetně online předprodeje vstupenek najdou zájemci na www.zavodistepardubice.cz.

Pokud budou přát meteorologické podmínky a napadne sníh, bude se na závodiště opět také lyžovat. Běžecká stopa bude v případě dostatečné sněhové pokrývky profesionálně připravena na dostihovém oválu, který měří 2 200 metrů. Běžkaři ale musí počítat s tím, že dráha není nasvícená po celém svém obvodu. Lyžování je bezplatné a přístupné po celý den.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu