Reklama

Hokejové derby ovládl Hradec. Pardubice padly podesáté v řadě

Pardubice – Hokejistům Hradce Králové se podařilo vrátit Pardubicím porážku z prvního vzájemného zápasu v této sezoně a v ČSOB Pojišťovna ARENĚ vyhráli 4:1. O osudu utkání rozhodl začátek třetí třetiny, kdy dal Mountfield během pěti minut dva góly.

Reklama

Dynamo prohrálo desáté extraligové utkání za sebou a nový trenérský štáb v čele s Ladislavem Lubinou tak nebodoval ani při svém druhém pobytu na lavičce. Pardubice sice rozjely derby nadějně, ve třetí minutě se trefil mladíček Kusý, ale Mountfield postupně začal dokazovat svoji sílu a zápas ve třetí třetině zaslouženě zlomil ve svůj prospěch.

Pomohl k tomu i Petr Koukal, který ve 29. minutě parádní ranou do šibenice vyrovnával na 1:1. Byl to jeho teprve čtvrtý gól a devátý bod v sezoně. Právě kvůli slabé produktivitě se nahlas hovoří o tom, že by mohl Hradec opustit, a velký zájem mají údajně mít Pardubice. Je tak možné, že v příštím derby už bude bojovat na opačné straně barikády.

Na Koukala pak na začátku třetí třetiny navázali Chalupa a Radovan Pavlík. A protože agilní Kusý při své další šanci pálil jen do tyče, udržel Mountfield dvoubrankové vedení až do samotného závěru, kdy dal výsledku definitivní podobu ranou do prázdné branky Vincour. Hradec si tak upevnil třetí pozici v tabulce.

Foto: Mountfield HK

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu