Reklama

Pomoc pro Apolenku. Pardubický kraj pošle 300 tisíc korun

  • 4. prosince 2018,
  • 10:03,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Po požáru stodoly ve spojilském centru Apolenka se zvedla velká vlna solidarity. S finanční nebo materiální pomocí přispěchali občané i instituce, nyní se do zástupu zařadil také Pardubický kraj. Hejtmanství uvolní na pomoc 300 tisíc korun z krizové rezervy.

Reklama

V Apolence minulé pondělí hořela stodola, kde bylo uskladněné seno a krmení. Nikdo z pracovníků ani zvířata neutrpěla zranění, materiální škoda se však pohybuje podle odhadů kolem 2,5 milionu korun. Policejní vyšetřování, které stále probíhá, ukázalo, že objekt byl pravděpodobně zapálen úmyslně.

Budova stodoly, ze které zůstalo jen torzo, půjde pravděpodobně k zemi. Ještě závažnější je škoda na uskladněném senu, které bylo krmivem pro místních 40 ustájených koní na celou zimu. S tím krátce po požáru částečně pomohlo dostihové závodiště, přidalo se i město Pardubice a v pondělí o finanční podpoře Apolenky rozhodlo také hejtmanství.

„Rada Pardubického kraje schválila uvolnění 300 tisíc korun z krizové rezervy jako finanční dar určený k minimalizaci a nápravám následků škod způsobených požárem objektu a k rychlému obnovení provozu sociálního podniku a zázemí pro neziskovou organizací Apolenka,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Apolenka je pro Pardubický kraj důležitým subjektem v oblasti sociální péče. Poskytuje sociální rehabilitaci a také sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením.

„Celá událost nás velmi zasáhla, vážíme si zkušeností, které zde mají se sociálním podnikáním i službami, které zde poskytuje spolek Apolenka. Proto se jim snažíme co nejrychleji pomoct, aby svou činnost mohli co nejdříve obnovit,“ dodal radní Pavel Šotola, který má sociální péči v gesci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu