Reklama

Řádil v Apolence žhář? Pes našel ve stodole zbytky hořlaviny

  • 28. listopadu 2018,
  • 12:15,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Spojil – Po pondělním požáru v centru Apolenka ve Spojile u Pardubic zůstalo ze stodoly jen obvodové zdivo. Krmení na celou zimu nenávratně lehlo popelem. Hasiči místo pořád kontrolují a začínají s vyšetřováním, co požár způsobilo. Místo už ohledal policejní pes a označil místa, kde se nacházela hořlavá kapalina.

Reklama

Hasiči dostali požár pod kontrolu hned v pondělí ráno, ale následně stodolu i přilehlé objekty ochlazovali, aby se požár nerozšířil. Po dohodě s majitelem nechali budovu i s materiálem uskladněným uvnitř dohořet. Zbytky slámy a sena v poničené stodole kontrolovaně dohořívaly i druhý den.

Až v úterý po poledni klesla teplota uvnitř trosek natolik, že se tam mohl vydat speciálně cvičný pes na vyhledávání hořlavin. „Pes následně označil místo, kde mohla být použita hořlavá kapalina. Odebrány byly vzorky, které poputují na expertízu,” uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Požár v Apolence

Plameny v pondělí 26. listopadu pohltily objekt o rozměrech přibližně 20 x 20 m. Při příjezdu hasičů byl již celý zasažen, následně došlo i ke zřícení střechy. Narušena byla statika celého objektu. Uvnitř bylo uskladněno seno. U stodoly se nacházely stáje, kde bylo ustájeno 43 koní. Koně hasiči vypustili do ohrady, přesto dva utekli mimo areál. Zvířata byla ale brzy odchycena a neutrpěla žádná zranění. Škoda je předběžně vyčíslena na 2,5 milionu korun.

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu