Reklama

Už žádný chaos! U nemocnice vyroste parkovací dům s 585 místy

  • 29. listopadu 2018,
  • 10:16,
  • Pardubice,
  • Michaela Valúchová

Pardubice – Parkovací dům vyroste na místě stávajícího parkoviště, které je napravo od spodní vrátnice. V současné době zde zaparkuje přibližně 100 aut. Dům jich ale pojme až 585. Výstavba je nyní ve fázi příprav projektové dokumentace.


Reklama

„Stanovily jsme samozřejmě požadavky na cenu a reference, ale také na dobu zhotovení, která odpovídá reálnému času,” uvedl náměstek hejtmana Roman Línek.

Pro parkování v nemocnici využívají řidiči různé plochy areálu, kvůli čemuž dochází k blokování průjezdu sanitních vozidel. „Parkovací dům samotný je samozřejmě výborná záležitost nejen pro pacienty, ale také pro personál, protože pohyb tady v areálu je v důsledku množství zaparkovaných aut velmi složitý, takže to samozřejmě vítáme,” kvituje plánovanou výstavbu Kateřina Semrádová, mluvčí pardubické nemocnice.

Výstavba parkovacího domu se vzájemně doplní s plánovanou úpravou nemocničního nadjezdu, ze kterého bude umožněn sjezd dolů kolem dnešní zastávky městské hromadné dopravy.

Zároveň se zvažuje zrušení parkovacích míst podél ulice Kyjevská. „Určitě se zlepší nejen problém parkování v celých Pardubičkách, ale i ta ne úplně šťastná dopravní situace před hlavní vrátnicí,” podotkl Línek.

Pohodlného parkování bychom se měli dočkat přibližně za rok a půl od zahájení stavby, které se plánuje na rok 2020. Předpokládané náklady jsou 171 milionů včetně DPH. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu