Reklama

Hokejové Dynamo je v krizi! Fanoušci brojí proti vedení klubu

  • 26. listopadu 2018,
  • 10:01,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Hokejistům Dynama Pardubice se v první polovině extraligové sezony vůbec nedaří a fanoušci se začínají obávat, že se po dvou letech do někdejší hokejové bašty vrátí barážové zápasy o holé přežití v nejvyšší soutěži. Nespokojenost se současným děním vyjádřili otevřeným dopisem. Klub na pondělní večer svolává setkání s vedením Dynama.

Reklama

V jednadvaceti zápasech narostla ztráta třináctých Pardubic na desáté místo zaručující boj o play off na propastných devět bodů. Hůř už je na tom jen Chomutov, který má o čtyři body méně, nicméně páteční vzájemný zápas vyhrál na svém ledě 6:1. Dynamo v tu chvíli zapsalo pátou porážku za sebou. Krize se postupně prohlubuje.

S tristním stavem jsou velmi nespokojení fanoušci slavného klubu, a tak na vedení v čele s generálním manažerem Dušanem Salfickým poslali otevřený dopis o čtyřech nejpalčivějších bodech, které se netýkají jen čistě sportovních záležitostí. K napjatému vztahu mezi tribunami a kanceláři rozhodně nepřispěla ani výměna oblíbeného trenéra Holaně. Zvlášť když výsledkový efekt byl jen chvilkový.

Jako reakci na otevřený dopis svolalo vedení klubu Dynamo Pardubice na pondělí odpoledne (začátek v 17:30 hodin) diskuzní setkání. To se uskuteční v ČSOB Pojišťovna ARENĚ v prostorách Jižní tribuny.

Co fanouškům vadí (citováno z otevřeného dopisu, celé znění na www.hcpcefans.cz/otevreny-dopis)?

Kumulace funkcí„Dušan Salfický je generálním manažerem klubu, zastupitelem městského obvodu Pardubice I, zastupitelem města Pardubice a zastupitelem Pardubického kraje. Opravdu si myslíte, že člověk s tolika funkcemi může svou energii plně věnovat práci pro klub tak, jak si funkce GM žádá?” píše se v dopise. V této souvislosti fanoušci zmiňují také politické funkce i dalších zaměstnanců klubu. Jelikož hokejový klub vlastní z větší části město Pardubice, tak Salfický je jako zastupitel ve střetu zájmů.

Morální úpadek klubu – Fanoušci kritizují zejména nulovou komunikaci se strany vedení klubu. „Fórum zrušeno bez náhrady, GM nekomunikuje a diskuzní kotel bude pravděpodobně zase svolán až před baráží, kdy bude oznámen den až dva předem a ideálně v čase, aby se ho mohlo zúčastnit co nejméně fanoušků. S morálním úpadkem také souvisí, jak se klub staví, resp. nestaví k opakovanému porušování životosprávy svých hráčů.” Trnem v oku je především kokainová aféra obránce Čáslavy i další nepotvrzené spekulace o neprofesionálním přístupu některých hráčů.

Sportovní úpadek klubu – Od roku 2012, kdy Dynamo slavilo poslední mistrovský titul, jsou výsledky i předváděné výkony stále horší. „Tento stav je způsoben zcela nekompetentním vedením klubu, které tvrdí, že rozpočet je několik sezón stejný a přesto je “A tým” rok od roku slabší. Hráči jsou vybíráni zcela nekoncepčně, na úkor odchovanců hrají neznámí Rusové, jejichž sportovní přínos je nulový.” Loňské vzepětí a šesté místo považují příznivci klubu spíše za šťastnou shodu okolností a reálně se obávají pádu do první ligy.

Finanční stránka klubu „Neobsazené reklamní plochy jsou naprostým selháním obchodního oddělení, které ani po loňském šestém místě v tabulce nedokázalo oslovit dostatek sponzorů. Dle informací lidí z firem působících v pardubickém regionu nedochází k aktivnímu osobnímu oslovování firem jako v minulosti a péče o stávající sponzory má k ideálu také velmi daleko.”

Co fanoušci žádají?

  1. Obsazení pozic v klubu profesionály, kteří se budou moci klubu plně věnovat a kteří nebudou rozptylováni svou politickou funkcí.
  2. Zvýšení tlaku na obchodní oddělení, protože bez peněz se těžko můžeme posunout směrem k lepším pozicím.
  3. Narovnání vztahu mezi městem a klubem, co se týče financí, protože tradiční klub, jakým HC Dynamo bezesporu je, si zaslouží od města rozhodně minimálně stejnou podporu, jaká je standardem v ostatních extraligových městech.
  4. Zajištění otevřené a transparentní komunikace klubu směrem k fanouškům. Klub je majoritně vlastněn městem, a tak má široká veřejnost právo na absolutní transparentnost a maximální míru informovanosti bez lží, zamlčování a mlžení.

Foto: Jan Jedlička/HC Dynamo Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu