Reklama

U Pardubic shořela stodola. Škoda je 2,5 milionu korun

  • 26. listopadu 2018,
  • 9:02,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Hasiči dnes ráno bojovali s plameny, které zachvátily jednu z budov rehabilitačního centra Apolenka ve Spojile u Pardubic. V ohrožení byla také zhruba čtyřicítka koní, proto je hasiči vypustili, někteří se na svobodu dostali sami. Škoda je předběžně vyčíslena na 2,5 milionu korun.

Reklama

Požár vznikl ve stodole o rozměrech 20x20 metrů, ve kterém je uskladněná sláma. Než hasiči přijeli na místo, tak se zřítila střecha a plameny pohltily celý objekt. Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu a nyní ho nechávají po dohodě s majitelem kontrolovaně dohořet. To může trvat hodiny i dny.

„Příčina vzniku požáru stodoly ve Spojile je vyšetřována. Škoda byla předběžně vyčíslena na 2,5 milionu korun,” uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Z důvodu rozsáhlého požáru byli v nebezpečí i ustájení koně, a tak je hasiči raději vypustili ven, někteří se dostali na svobodu sami tak, že prorazili zábrany. S odchytem pomáhala pardubická městská policie. Jednomu koni se podařilo utéct a ještě během pondělního dopoledne byl na svobodě. Žádný z ustájených koní neutrpěl zranění. 

Apolenka ve Spojile u Pardubic je rehabilitační centrum, které poskytuje mimo jiné terapie pro osoby ze zdravotním postižením, pořádá vzdělávací programy pro školy a poskytuje pracovní zkušenosti na zemědělském statku. 

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu