Reklama

Pardubická TOP 09 odmítla vstup do koalice s hnutím ANO

  • 18. listopadu 2018,
  • 13:57,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Už zítra má na ustavujícím zastupitelstvu vzniknout nová vláda nad Pardubicemi. Situace je ale zamotána a zdá se, že první zasedání nových zastupitelů i v kontextu událostí posledních dní slibuje zajímavou podívanou. Pardubická TOP 09, která byla ve volbách součástí Koalice pro Pardubice, se rozhodla, že do chystaného paktu pod taktovkou hnutí ANO nakonec nepůjde.

Reklama

„Nezískali jsme žádnou ucelenou gesci a možnost chod radnice reálně ovlivnit. Šance prosadit to, co jsme slíbili našim voličům, tak byla minimální. K tomu je třeba přičíst skutečnost, že koalice s hnutím ANO je pro značnou část našich členů problematická,” uvedl Michal Sláma, předseda MV Pardubice.

Neochota spolupracovat s hnutím ANO panuje v pardubické TOP 09 dlouhodobě, ale po volbách existovala šance, že ledy prolomí důstojná role v koalici. Ta ale podle jejich představitelů není na stole.

Zástupcům TOP 09 je proti srsti také jmenování Václava Snopka (KSČM) jako předsedy finančního výboru. „Vnímám to jako nepřímou spolupráci s KSČM za účelem získat jejich podporu, a to nám stanovy zakazují. Požadoval jsem obecnou formulaci, že post obsadí opozice,” vysvětlil Sláma.

V Pardubicích kandidovala TOP 09 společné s KDU-ČSL a Nestraníky v Koalici pro Pardubice. „Byl bych moc rád, kdyby pokračovala spolupráce s KDU-ČSL, a doufám, že se domluvíme na společném postupu, naše názory jsou si velmi blízké. Ale názor partnerů na povolební uspořádání budeme respektovat,” podotkl Sláma.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu