Reklama

Nehodu u Doubravic nepřežili dva lidé. Nebyli připoutaní

  • 13. listopadu 2018,
  • 9:24,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Dopravní nehoda s tragickými následky se dnes ráno stala v pardubické části Doubravice. Při srážce vozidel BMW a KIA zemřeli řidič a spolujezdec, každý z jiného auta. Podle informací hasičů ani jeden nebyl připoutaný. Další osoba je zraněna těžce.

Reklama

Na místě byli zraněni tři muži. „Hasiči museli ze zdemolovaných vozidel vyprostit tři zraněné osoby a okamžitě započali s resuscitací dvou osob. Lékař ale nakonec konstatoval smrtelná zranění u řidiče jednoho vozu a spolujezdce z druhého vozu,” uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Dle zasahujících hasičů nebyly usmrcené osoby připoutané. Dalšího pasažéra s těžkými zraněními si převzali do péče záchranáři. „Poslední muž byl uspán, připojen k umělé plicní ventilaci, monitoru životních funkcí a následně byl s nasazeným pánevním pásem ve vakuové matraci převezen na emergency FNHK," řekl Aleš Malý, tiskový mluvčí ZZS Pardubického kraje.

V souvislosti s nehodou hasiči upozorňují na to, že vedle karoserie, která je z velké části tvořena z vysokopevnostní oceli a deformačních zón, se o bezpečnost posádky starají právě bezpečnostní pásy a kompletní sestava airbagů, která chrání cestující ze všech stran. „Pokud není člověk připoután, může ho vystřelený airbag i zabít,” podotkla Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu