Reklama

Havárie autobusu u Holic: 29 zraněných, z toho 10 středně těžce

Holice – Na silnici I/36 mezi obcí Časy a Holicemi dnes odpoledne zřejmě kvůli prasklé pneumatice havaroval autobus, který převážel děti. Celkem bylo zraněno 29 osob, z toho 10 středně těžce a 19 lehce. Zbylých 31 pasažérů neutrpělo žádné zranění.

Reklama

Nehoda se stala ve čtvrtek po 15. hodině na frekventované silnici I/36 mezi obcí Časy a městem Holice. Podle informací od tiskové mluvčí HZS Pardubického kraje Venduly Horákové autobus havaroval kvůli prasklé pneumatice. Vinou toho spadl na bok do pole. 

Z celkových 60 osob, které autobus převážel, jich 29 utrpělo zranění, z toho 10 středně těžká a 19 lehká. Jednu zraněnou osobu musel do nemocnice transportovat vrtulník. Všichni účastníci nehody by měli být mimo ohrožení života. 

Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů, sedm posádek zdravotnické záchranné služby z Pardubického i Královéhradeckého kraje i evakuační autobus. Pardubický kraj kvůli nehodě aktivoval traumatologický plán, takže nemocnice byly připravené na příjem většího počtu raněných osob.

„Královéhradečtí záchranáři na místě ošetřili a následně transportovali do nemocnice v Hradci Králové dvě zraněné ženy. Zranění obou žen záchranáři označili jako lehké až středně těžké, obě byly při vědomí a se záchranáři komunikovaly,” uvedl tiskový mluvčí královéhradecké záchranky Ivo Novák. 

Foto: HZS Pardubického kraje; Hasiči Holice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu