Reklama

Řidič srazil na přechodu dva chodce. Policie hledá svědky

Heřmanův Městec – V neděli ráno se v Heřmanově Městci na ulici 5. května stala vážná dopravní nehoda, při které řidič osobního vozidla srazil na přechodu dva chodce. Starší žena utrpěla vážná zranění, se kterými musela být letecky transportována do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Policie nyní hledá svědky dopravní nehody.

Reklama

„Řidič osobního vozu Ford Mondeo jedoucí ve směru od náměstí Míru ohrozil dva chodce, kteří přecházeli pozemní komunikaci po přechodu pro chodce z jeho pravé strany,” uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Tesař. Následně došlo ke střetu, ze kterého si oba chodci odnesli poranění.

„Zraněný muž utrpěl středně těžká zranění hlavy, hrudníku, pánve a dolních končetin. Žena utrpěla vážná zranění hlavy a dolní končetiny,” sdělil Aleš Malý, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.

Za nehodou určitě nebyl alkohol, který u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou, ani technická závada na vozidle. Policie proto žádá případné svědky o pomoc při zjišťování dalších skutečností týkajících se nehody. Informace lze sdělit osobně na Dopravním inspektorátu v Chrudimi, nebo telefonicky na číslech 974 572 251, 974 572 250 nebo 974 572 262, popřípadě na email cr.di@pcr.cz.

Foto: ZZS Pardubického kraje, Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu