Reklama

Silo ve Svitavách zapálil žhář. Za všechno mohla pomsta

Svitavy – Před 14 dny zachvátil budovu bývalého sila na ulici 5. května ve Svitavách rozsáhlý požár a opuštěný objekt přes noc zcela zdemoloval. Vlivem požáru bylo poškozeno i přilehlé kolejiště a troleje, což na vytížené trati způsobilo komplikace ve vlakové dopravě. Dle očekávání požár nevznikl náhodou, ale byl založen úmyslně. Policie viníka dopadla během osmi dnů.

Reklama

Požár vypukl v neděli 30. září navečer a během krátké chvíle zachvátil celou budovu. Hasiči ho likvidovali celou noc. V objektu se v tu chvíli naštěstí nikdo nenacházel, což se následně ukázalo jako záměr žháře, který požár založil. Jedná se o 27letého muže s trestnou minulostí.


PSALI JSME: Požár bývalého sila ve Svitavách: zpožděné vlaky a demolice


V silu byl už den předem a popíjel alkohol s místními bezdomovci. „Následně se ale nepohodli, a tak ze sila odešel. Cítil se být jednáním ostatních uražen a chtěl jim pobyt v silu znepříjemnit. Druhý den odpoledne se vrátil, počkal, až všichni odejdou, a v přízemí založil požár,” řekl tiskový mluvčí policie Ondřej Zeman s tím, že ho vyšetřovatelé odhalili za osm dní.

Vypátrat viníka není v podobných případech snadné a tentokrát to měli policisté ještě složitější. Pachatel se totiž ve Svitavách ani v blízkém okolí běžně nezdržuje. Ze svého jednání se bude muž zodpovídat před soudem, který mu v případě prokázání viny může uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Způsobená škoda byla odborníky vyčíslena na 220 tisíc korun.

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu