Reklama

Pardubický kraj rozdá dotace na nové kotle. Žádat se bude online

Pardubický kraj – Od pondělí 9. října bude Pardubický kraj historicky již počtvrté přijímat žádosti občanů o finanční příspěvek na pořízení nového kotle. Stejně jako před rokem, kdy hejtmanství rozdávalo takzvané kotlíkové dotace potřetí a doposud naposled, musí zájemci podat žádost elektronicky.

Reklama

Žádosti o poskytnutí dotace se budou předkládat prostřednictvím webové aplikace na www.pardubickykraj.cz/kotlikove-dotace, a to od 9. 10. 2018 od 6.30 hodin. Následně musí zájemci veškeré podklady vytisknout a doručit na krajský úřad. Při rozhodování o přidělení dotace bude jako obvykle důležité pořadí přijatých žádostí. 

Výše podpory na jeden projekt se bude pohybovat mezi 75-85 % dle typu pořizovaného zdroje a lokality. Zbylých 15-25 % celkové částky zaplatí žadatel. Podpora bude poskytována z prostředků Operačního programu Životní prostředí 2014-2020. Do konce roku 2020 chce Pardubický kraj nechat vyměnit přibližně 1850 kotlů.

Výše podpory podle typu kotle:

  • 75 % způsobilých výdajů u kombinovaného kotle na uhlí a biomasu s automatickým přikládáním, nejvýše však 75 tisíc korun
  • 75 % způsobilých výdajů u plynového kondenzačního kotle, nejvýše však 95 tisíc korun
  • 80 % způsobilých výdajů u kotle na biomasu s ručním přikládáním, nejvýše však 100 tisíc korun
  • 80 % způsobilých výdajů u kotle na biomasu s automatickým přikládáním, nejvýše však 120 tisíc korun
  • 80 % způsobilých výdajů u tepelného čerpadla, nejvýše však 120 tisíc korun

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu