Reklama

Neštěstí ve Svitavách. Padající socha usmrtila čtyřletého chlapce

Svitavy – Obrovská tragédie se stala v pondělí ve večerních hodinách v areálu sportovního stadionu ve Svitavách. Na čtyřletého chlapce tam spadla vysoká dřevěná socha a na místě ho usmrtila. Policie ani záchranná služba vzhledem k věku oběti neposkytuje bližší informace.

Reklama

Sochu vytvořili řezbáři v rámci Memoriálu Aloise Petruse a nechali ji v areálu sportovního stadionu neukotvenou. V nejbližší době měla být socha převezena do ulic Svitav. Jak přesně k tragédii došlo, není jisté. Podle informací TV Nova měly pád způsobit děti šplhající po soše. V inkriminovanou chvíli kolem projížděl na kole čtyřletý chlapec a padající socha ho zavalila.

Na místo vyrazila sanitka i vrtulník, zraněnému dítěti už však bohužel nebylo pomoci. „Došlo k vážnému zranění dítěte, ale vzhledem k jeho věku nebudeme poskytovat žádné další informace,“ uvedl Aleš Malý, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. 

Policisté poskytli rodině intervenční pomoc a vyšetřují, kdo tragédii zavinil. „Byla nařízena soudní pitva, která určí mechanismus úmrtí,“ sdělila tisková mluvčí Lenka Vilímková. Bližší informace ale policie také tají.

Smutnou událost potvrdil rovněž starosta Svitav David Šimek. „S hlubokým zármutkem v srdci musím potvrdit, že došlo k úmrtí nezletilého dítěte. Vyjadřuji upřímnou soustrast rodině chlapce, stejně tak svojí maximální podporu všem, kterých se tato tragická událost dotkla,” řekl starosta.

Foto: ilustrační foto/Muzeum Svitavy

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu