Reklama

Dynamo na osmý pokus vyhrálo a z Kusého memoriálu má stříbro

  • 20. srpna 2018,
  • 9:45,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Osm přípravných zápasů museli hokejisté Dynama čekat na vítězství. Dočkali se až v závěrečném utkání Memoriálu Zbyňka Kusého, ve kterém porazili silný Vladivostok 4:3. Po vítězství v následujících nájezdech, které Pardubice ovládly ve všech třech zápasech na turnaji, se nakonec dostaly na druhou příčku v tabulce.

Reklama

Poslední zápas turnaje se hrál opět před skvělou diváckou návštěvou. Na tribuny ČSOB Pojišťovna ARENY si našlo cestu 3195 fanoušků. Už před zápasem bylo jasné, že vítězství v premiérovém ročníku Memoriálu Zbyňka Kusého připadne suverénnímu Eisbärenu Berlín. Pardubice a Vladivostok hrály o druhou až čtvrtou příčku.

Ke stříbrnému stupínku měl nejprve o poznání blíže ruský tým, který ve 24. minutě vedl už o dvě branky, ale Dynamo povedenou pasáží mezi 33. a 36. minutou zcela změnilo ráz utkání. Během 169 vteřin totiž Pardubice nastřílely čtyři branky, poprvé se trefil například novic Bubela, a vedení pak i přes snížení soupeře udržely až do závěrečné sirény.

Na řadu přišly tradiční nájezdy a také v nich byl úspěšnější východočeský celek, když vítěznou penaltu zařídil Marosz. Dynamo tak na svém domácím turnaji bere druhé místo. 

Branky a nahrávky: 32:44 Budík (Marosz), 33:23 Bubela, 33:47 Poulíček, 35:33 Marosz, rozhodující samostatný nájezd Marosz – 13:58 Jakovlev (Feoktisov, Zaicev), 23:48 Mereskin (Voronin, Djakov), 52:19 Ugolnikov. Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora – Komárek, Špringl. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 3195.

Konečné pořadí Memoriálu Zbyňka Kusého:

  1. Eisbären Berlín
  2. HC Dynamo Pardubice
  3. HC Slovan Bratislava
  4. Admiral Vladivostok

Individuální ceny:

  • Nejlepší brankář: Maximilian Franzreb (Eisbären Berlín)
  • Nejlepší obránce: Daniil Miromanov (Dynamo Pardubice)
  • Nejlepší útočník: Mário Lunter (Slovan Bratislava)
  • Nejužitečnější hráč: Maximilian Franzreb (Eisbären Berlín)

Foto: HC Dynamo Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu