Reklama

Šílenec ujížděl rychlostí až 200 km/h! K tragédii chyběl kousek

VIDEO. Pardubický kraj – Totální bezohlednost. Jinak se ani nedá nazvat počínání třicetiletého muže, který se vyhýbal silniční kontrole a ujížděl policii po silnici I/35 mezi Svitavami a Litomyšlí. Za plného provozu vyjížděl i do protisměru, přičemž tachometr auta chvílemi ukazoval až 200 km/h. Nyní už je nebezpečný muž ve vazbě.

Reklama

Jak ukazuje video z policejní kamery, k tragické nehodě nedošlo jen díky štěstí a duchapřítomnosti zejména řidičů jedoucích v protisměru, kteří se před šíleným řidičem Volkswagenu Passat museli uhýbat skoro až do příkopu.

„I přes několik vyslovených zákazů řízení motorových vozidel svojí bezohlednou jízdou, chvílemi i ve dvousetkilometrové rychlosti, bezprostředně ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,” uvedla tisková mluvčí policie Markéta Janovská.

Policie šíleného řidiče pronásledovala po silnici I/35:

Stíhací jízda skončila v Litomyšli. Řidič vjel na vlakovém nádraží na betonovou rampu u kolejiště, kde nezvládl řízení a s vozidlem se převrátil na střechu na nejbližší kolej. „Vozidlo nebylo po této nehodě schopné další jízdy, což se nedá říci o řidiči. Ten z místa dopravní nehody utekl,” informovala Janovská.

Vůbec ho v tu chvíli netrápilo, že nádraží bylo v plném provozu a hrozil střet s projíždějící vlakovou soupravou. K vážné nehodě tak opět nedošlo jen díky velkému štěstí. Ještě před kotrmelcem na koleje způsobil šílený řidič v Litomyšli menší boční srážku.

Hrozí mu až deset let

Na videu jsou i záběry ze zatčení, které se uskutečnilo po pár dnech v Moravské Třebové. „Při zadržení měl muž u sebe několik sáčků s bílou krystalickou látkou a injekční stříkačku s obsahem bílé krystalické látky,” podotkla Janovská. Test ukázal, že se jedná o Metamfetamin, látku charakteristickou pro pervitin.

Obviněný je nyní stíhaní vazebně pro trestné činy obecné ohrožení, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu hrozí až 10 let odnětí svobody.

Foto. Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu