Reklama

Pobodali cizinci v Tyršových sadech dívku? Výmysl! říká policie

  • 30. července 2018,
  • 13:11,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubicemi – Pardubicemi koluje „zaručená” zpráva, že z neděle na pondělí byla skupinou cizinců v Tyršových sadech pobodána mladá dívka. Pardubická policie tuto zprávu vyvrací. K ničemu podobnému rozhodně nedošlo.

Reklama

Na začátku všeho bylo volání na tísňovou linku 158. „Ve 22:45 jsme přijali oznámení o jakémsi napadení dívky skupinou cizinců. Operační důstojník proto ihned na místo poslal dostupné policejní hlídky, které se spojili s oznamovatelem,” uvedla tisková mluvčí policie Markéta Janovská.

Jenže brzy se ukázalo, že se v podstatě nic nestalo. Policie zjistila, že oznamovatel získal zprávu o napadení pouze zprostředkovaně a vlastně nic neviděl. Následně se začal odkrývat řetězec nepřímých svědectví založených na „jedna paní povídala”.

„Na místě se k hlídce přihlásila dívka, která uvedla, že informaci slyšela od své kamarádky. Policisté proto kontaktovali i ji. Poslední z uváděných dívek sdělila, že ‚slyšela', že záchranná služba převážela do nemocnice pobodanou dívku,” sdělila Janovská.

Policisté proto kontaktovali zdravotnickou záchrannou službu, prohledali Tyršovy sady i jejich okolí a vyzpovídali občany, kteří se v parku celý večer nacházeli, ale žádné svědectví o uvedeném skutku nezískali. Zároveň nenašli žádnou pobodanou ani jinak zraněnou osobu. „Vzhledem k tomu, že se nepravdivá informace šíří městem jako lavina, uvádíme událost na pravou míru,” podotkla tisková mluvčí.

Foto: ilustrační 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu