Reklama

Vydejte se na soutěžní výpravu po Veselém Kopci!

Vysočina – Nemáte-li ještě plány na víkend, tak byste mohli vyrazit třeba na Veselý Kopec. Zdejší skanzen byl původně postaven jako záchrana starých staveb. Své první návštěvníky přivítal v roce 1972 a jeho krásy můžete obdivovat dodnes.


Reklama

„Muzeum v přírodě na Veselém Kopci je vlastně postaveno na místě někdejší osady, která zanikla na konci 19. století. Osada vznikala od 14. století takzvanou kolonizací, což znamená, že toto území bylo osídleno plánovaně,” říká správkyně objektu Ilona Vojancová s tím, že z původních objektů zůstal jediný.

Léto je obdobím výletů především rodin s dětmi, a proto si Veselý Kopec připravil pro své návštěvníky specialitu v podobě poznávací hry. Po jejím zdárném dokončení čeká na soutěžící odměna.

„Připravili jsme program, který se jmenuje Veselý Kopec a patří dětem a jejich rodičům. Je to taková výprava, kdy si hledají návštěvníci odpovědi na otázky,” přibližuje Vojancová.

O Veselém Kopci

Zdejší roubenky přinášejí svědectví o bydlení a hospodaření drobných zemědělců od poloviny 19. století do poloviny 20. století. Expozice jsou bohatě vybaveny předměty vytvářejícími atmosféru, která vás přenese do minulosti. Nejstarší interiér naleznete v usedlosti z Lezníku u Poličky. Nejmladší – datovaný do padesátých let 20. století naleznete ve statku z Mokré Lhoty u Nových Hradů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu