Reklama

VIDEO: Okradli seniorku o 250 000. Policie je sebrala v Litomyšli

Litomyšl – Policistům se podařilo dopadnout skupinu zlodějů, která má na svědomí několik krádeží včetně zvlášť opovrženíhodné akce u 81leté seniorky z Litomyšlska. K té se dvě ženy vloudily domů a pak ji obraly o 250 tisíc korun. Klec spadla minulý pátek, kdy skupinku za bílého dne přímo na ulici v Litomyšli sbalili policisté.

Reklama

Koncem června přijali policisté oznámí o krádeži u 81leté seniorky v Janově na Litomyšlsku. „Měly u ní úřadovat dvě ženy, které se k seniorce vloudily s legendou, že jedna nutně potřebuje vodu a druhá na toaletu. Obě pak seniorku průběžně zaměstnávaly a z domu ji nakonec odcizily přes 250 tisíc korun,” uvedl tiskový mluvčí Ondřej Zeman.

Policisté rozjeli pátrání, při kterém se ukázalo, že v tom ženy nebyly samy, ale na místo je přivezl muž. Zároveň zjistili, že skupinka má pravděpodobně na svědomí také krádež na benzínové stanici v Hradci Králové, při které se obsluze z prostoru pro zaměstnance ztratila peněženka s hotovostí ve výši 1400 korun a platebními kartami.


PSALI JSME: Policie hledá možné svědky krádeže na benzínce v Hradci


Netrvalo dlouho a policie odhalila vozidlo, které skupina používá, a také totožnost podezřelých. Byla mezi nimi již dříve trestaná 37letá žena a 39letý muž, oba cizí státní příslušnosti.

Samotný zásah proti skupině zlodějů se uskutečnil v pátek 13. července v Litomyšli. „Hledaný automobil jsem zaregistrovali ve Svitavách a okamžitě rozjeli akci, na jejímž konci skončily osoby z auta v poutech,” dodal Zeman.

V současné době čekají obvinění na verdikt soudu ve vazební věznici. V případě prokázání viny jim za přečiny krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

Policejní zásah v Litomyšli

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu