Reklama

Kuriózní případ: Lapka si odcizené kolo moc neužil. Ukradli mu ho

Pardubice/Čeperka – Asi každý zná to přísloví o zloději křičícím „chyťte zloděje!”. Pardubická policie řeší případ, kdy jeden zloděj dokonce druhého okradl. V Čeperce se ztratilo jízdní kolo, a když policisté pravděpodobného viníka rychle vypátrali, dozvěděli se, že už odcizený bicykl nemá, protože mu ho taky ukradli.

Reklama

Na začátku kuriózního příběhu bylo oznámení ženy, které kdosi ukradl kolo za 15 tisíc korun u obchodu v obci Čeperka na Pardubicku. „Policistům se podařil zjistit popis podezřelého, který se u obchodu v inkriminované době pohyboval, a už měli tušení, kdo by to skutečně mohl být,” uvedla tisková mluvčí policie Eva Maturová.

Díky místní znalosti strážci zákona věděli, kde mají podezřelého hledat. Třiapadesátiletý muž přežívá pod přístřeškem v přírodě. „Policisté se za ním vydali, položili mu několik otázek a jeho nejisté odpovědi je přesvědčily v tom, že se nemýlí. Podezřelý skončil v budově obvodního oddělení, kde uvedl, co a jak se stalo,” sdělila Maturová.

Muž se ke krádeži neuzamčeného kola přiznal a dále vypověděl, že se na něm vydal do Pardubic, kde ho zaparkoval poblíž krematoria. „Když se k němu ale vrátil, bylo pryč. Proto už musel jít domů po svých,” podotkla tisková mluvčí.

Ačkoliv byl pravděpodobný viník dopaden, odcizené kolo je nadále v pátrání. Původnímu zloději hrozí za trestný čin krádeže dvouleté vězení. Policie zároveň varuje případné zájemce a kupce jízdních kol přes inzerát, nemuseli by se z něj radovat dlouho. Kradený bicykl je značky Rock Machine v černo-zelené barvě. 

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu