Reklama

Chrudimská policie si staví nové sídlo za 363 milionů korun

Chrudim – Zhruba za dva roky se chrudimští policisté přesunou do zbrusu nového sídla, které vyjde celkem na 363 milionů korun. Moderní policejní stanice vyroste v areálu bývalé Transporty Chrudim a součástí bude šest budov s kompletním zázemím. V pondělí se uskutečnilo slavnostní poklepání na základní kámen.

Reklama

„Po letech se konečně daří oživovat areál bývalé Transporty, který zel dlouho prázdnotou a nyní i díky Policii ČR dostává novou náplň,“ pochvaluje si hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Šest samostatných objektů nového sídla Krajského ředitelství policie Pardubického kraje – Územního odboru Chrudim bude propojeno v jeden celek. Samozřejmostí je bezbariérový přístup.

„Bude zde dostatečný počet krytých parkovacích stání pro služební vozidla, záložní zdroj elektrické energie, adekvátní prostor pro fyzickou přípravu a bojový výcvik, technické zázemí pro ošetření vozového parku i objekt kynologie,” popsal krajský policejní ředitel Jan Švejdar.

Stavba má být dokončena v roce 2020. Celkově bude stát 363 milionů korun, přičemž více než polovinu sumy uhradí příspěvek z evropských fondů. „Způsobilé výdaje projektu v hodnotě 242 milionů korun budou z 85 procent hrazeny z Evropského fondu pro regionální rozvoj,” upřesnil Petr Petřík, náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku.

„Jedná se zřejmě o největší investici v rámci evropských fondů ze všech složek integrovaného operačního programu a já jsem především rád, že finance zůstávají v našem kraji,“ doplnil hejtman Netolický.

Doposud chrudimská policie seděla v areálu, jehož hlavní budova pochází z období kolem roku 1860, novější budova byla dokončena v roce 1930. Poslední velká rekonstrukce objektu se uskutečnila v 70. letech. „Po zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli pro stavbu zcela nového moderního areálu na zelené louce, což je ekonomicky i provozně nejvýhodnější,“ podotkl Petřík.

Foto: Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu