Reklama

V areálu bývalé Perly má vyrůst parkovací dům

Ústí nad Orlicí - V Ústí nad Orlicí se v červnu pro veřejnost opět otevřela bezplatná parkovací plocha v bývalé Perle 01 se zhruba 170 místy. Do budoucna město plánuje v těchto místech vystavět parkovací dům.

Reklama

Z důvodu demolice výrobních hal nemohli řidiči v centru města více jak půl roku parkovat. Nyní se situace výrazně zlepšila. Město počet parkovacích míst zdvojnásobilo a současně povrch parkoviště upravilo a zpevnilo.

„Cílem bylo vytvořit pro řidiče jistý komfort a zároveň pocit bezpečí. Proto je parkoviště zabezpečeno plotem a betonovými zábranami a bude opatřeno veřejným osvětlením,“ informoval starosta města Petr Hájek.

I přes zvýšenou kapacitu parkoviště nechalo vedení města zpracovat architektonickou studii parkovacího domu. „Bohužel se prokázalo, že umístění parkovacího domu k autobusovému nádraží není téměř možné a ani vhodné. Naopak prostor Perly prokázal vhodnost jak z pohledu dispozice, tak i architektonického vzhledu a ekonomické rozvahy projektu. Parkovací dům je situován za stávající prodejnu Konzumu,” řekl starosta.

V plánu je třípodlažní železobetonová konstrukce s částečně zapuštěným podzemím. Výška objektu má být 9,6 metrů. Navržené řešení vytváří 196 parkovacích míst, při využití střechy se kapacita zvýší o 26 míst.

Cenu odhadujeme na 51,5 milionu korun, což znamená průměrnou cenu v přepočtu na jedno parkovací místo cca 250 tisíc,“ podotkl starosta Hájek s tím, že se město bude snažit sehnat finanční podporu v rámci programů Evropské unie.

Foto: Bývalý areál Perly/Město Ústí nad Orlicí

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu