Reklama

Útok nožem v Prachovicích: muž jde za pokus o vraždu do vazby

Prachovice – Policie od středečního večera vyšetřuje případ napadení nožem v jednom z bytů v Prachovicích na Chrudimsku. Šestatřicetiletý útočník způsobil muži a dvouletému dítěti vážná poranění, kvůli kterým byli oba v ohrožení života.

Reklama

Útočník, který se léčil s psychickými problémy, v bytě své matky napadl podnájemníky včetně nezletilých dětí. „Ještě ani ne dvouletému chlapci způsobil vážné bodnořezné poranění krku. Následně dvaačtyřicetiletému muži, který se útočníkovi snažil v napadání zabránit, způsobil také vážné bodnořezné poranění hrudníku," uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Tesař.

Původní zprávy hovořily o tom, že dítě utrpělo lehká zranění a sanitka ho do nemocnice vezla pouze na pozorovaní, ale situace nakonec byla podle policie mnohem vážnější. Oba poškození byli ohroženi na životě a museli se podrobit urgentním lékařským zákrokům,” doplnil Tesař.


PSALI JSME: Muž nožem napadl otce a dítě. Útočníkem má být Kajínkův synovec


Policisté útočníka, kterým je dle místních synovec Jiřího Kajínka, na místě zatkli. „Kriminalisté na základě zatím shromážděných důkazů muže obvinili pro zvlášť závažný zločin vraždy na dvou osobách, z toho v jednom případě na dítěti mladším 15 let, ukončený ve stádiu pokusu. Obviněný muž se u výslechu odmítl k věci vyjádřit,” sdělil tiskový mluvčí.

Soudce dnes dopoledne poslal útočníka do vazby. V případě odsouzení mu hrozí trest ve výši 15 až 20 let, případně výjimečný trest odnětí svobody. Bude se také zkoumat psychický stav obviněného. 

Foto: Facebook/Erik Ups

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu