Reklama

Muž nožem napadl otce a dítě. Útočníkem má být Kajínkův synovec

Prachovice – V obci Prachovice na Chrudimsku ve středu odpoledne napadl muž nožem dva lidi, pravděpodobně otce a jeho dítě. Oba poranění skončili v péči záchranářů. Pachatelem má být dle informací televize Prima synovec Jiřího Kajínka.

Reklama

„Policie prověřuje fyzické napadení dvou osob nožem, a to dítěte mladšího patnácti let a dospělého muže. Obě osoby byly transportovány do nemocnice. Podezřelého jsme zajistili a byl převezen do policejní cely,” uvedl tiskový mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař.

Zhruba 30letého muže s bodným zraněním na hrudníku transportoval do Fakultní nemocnice v Hradci Králové vrtulník. Podle posledních zpráv není v ohrožení života. Dítě utrpělo lehkou řeznou ránu na krku a sanitka ho odvezla do nemocnice na pozorování.

Podle výpovědi, kterou televizi Prima poskytli obyvatelé části Bučina, kde se útok odehrál, by pachatelem měl být synovec Jiřího Kajínka. „Byl to kluk, který trpěl duševními problémy, epilepsií a možná nějakou schizofrenií. Jinak to byl dobrý kluk, kolikrát se u mě stavil,” řekl muž, který se s útočníkem znal. „Je to katastrofa, co se stalo, člověk by to do něj neřekl. Před měsícem byl v psychiatrické léčebně v Havlíčkově Brodě. Vrátili ho domů, ačkoliv jeho matka byla proti,” dodal.

Informaci o pachateli potvrdil pro televizi Prima i sám Jiří Kajínek. „Nevím, co přesně provedl, ale údajně něco ano. Mám jenom informaci od mé sestry, že se něco odehrálo. Ta by měla nyní mluvit v Prachovicích s policií,“ sdělil Jiří Kajínek.

Jiří Kajínek, který si od roku 1994 odpykával doživotní trest za dvojnásobnou vraždu, byl před rokem omilostněn prezidentem Milošem Zemanem. Kdysi nejznámější český vězeň, který proslul svými útěky, právě z Prachovic pochází. 

Foto: Facebook/Erik Ups

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu