Reklama

Chrudim připravuje nový sjezd k areálu sportovišť za 15 milionů

Chrudim – Město Chrudim pokračuje v přípravě přímého napojení areálu městských sportovišť z okružní komunikace Dr. Milady Horákové. Těsně před začátkem prázdnin o tom rozhodla rada města, která schválila zhotovitele zpracování dalších stupňů projektové dokumentace.

Reklama

„Důvody přípravy nového přímého sjezdu asi není nutné složitě komentovat. Nový sjezd by měl nahradit stávající urbanisticky i kapacitně neudržitelné napojení sportovišť přes most v ulici Vrchlického při současném nadměrném dopravním zatížení ulic Na Ostrově, V Průhonech, Vrchlického nebo Svatopluka Čecha,“ říká místostarosta města Jan Čechlovský.

Návrhem konceptu i prvních stupňů projektové dokumentace je chrudimský architekt Karel Thér. Jeho návrh přináší řešení v podobě nového sjezdu ke sportovištím přímo z městského okruhu za využití okružních křižovatek.

Napojení je řešeno na principu pravých odbočení v rámci sjezdu i výjezdu, to znamená, že do sportovišť bude možné sjet z ulice Dr. Milady Horákové při cestě dolů od nemocnice, při výjezdu od sportovišť se bude odbočovat doprava směrem k OD Tesco. K otočení do protisměru řidiči využijí nedaleké kruhové objezdy.

Nový sjezd a výjezd by měl být řešen po náspu, který bude umístěn přibližně na úrovni zimního stadionu. Součástí řešení je i osvětlení komunikace včetně nasvícení přechodu pro chodce a odvodnění. Projekt neřeší parkovací místa, která budou vypořádána samostatně.

„Vzhledem k frekvenci využívání stávajících sportovišť a dopravnímu zatížení, a to i bez ohledu na případné další větší investice v daném místě, považujeme připravovaný sjezd jednoznačně za jednu z priorit. Opouštíme tím definitivně fantasmagorie v podobě dříve diskutovaných nových přemostění řeky a začínáme se blížit k rozumnému řešení,“ doplňuje místostarosta. 

Podle Čechlovského by mohla být samotná stavba zahájena již v příštím roce. Náklady jsou v této chvíli odhadovány na 10 až 15 milionů korun.

Foto: Mapy Google

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu