Reklama

Třídenní rekonstrukce uzavře silnici v centru Hlinska

Hlinsko – Od úterý 10. července do čtvrtka 12. července bude úplně uzavřena silnice I/34 v zastavěné části Hlinska v úseku od nároží Městského úřadu Hlinsko u Poděbradova náměstí k mostu přes řeku Chrudimku.

Reklama

„Důvodem uzavírky jsou práce na silnici, konkrétně oprava živičného krytu v rámci stavby I/34 Chlum – Hlinsko'. Prostorové parametry tohoto úseku silnice neumožňují v době realizace stavby průjezd vozidel po stavbě. Ta budou vedena objízdnými trasami,” uvedla Zuzana Nováková z tiskového oddělení Pardubického kraje.

Objízdné trasy

Tranzitní vozidla včetně dálkových autobusů, které neobsluhují zastávky Benátky, Studnice, Hlinsko-Chlum, Hlinsko-Tylovo náměstí (vozidla jedoucí od Poličky a od Svratky):V Hlinsku tato vozidla odbočí na světelné křižovatce na silnici II/343 a pojedou přes místní část Rváčov u Hlinska do Trhové Kamenice. V Trhové Kamenici vozidla odbočí vlevo na silnici I/37 a po ní budou pokračovat až do Ždírce nad Doubravou, kde se napojí na silnici I/34. Objízdná trasa je obousměrná. Délka objížďky je cca 18 km.

Vozidla dopravní obsluhy, místní provoz a linkové autobusy (které obsluhují zastávky Benátky, Studnice, Hlinsko-Chlum, Hlinsko-Tylovo náměstí) použijí sítě místních komunikací takto:ulice Vinohradská, Rokycanova, Husova a Jungmannova jako spojnici mezi silnicí I/34 (Havlíčkova ul.) a II/343 (ul. Karla Lidického, ul. Wilsonova), obousměrně.

Uzavírka silnice a objízdné trasy budou označeny přechodným dopravním značením. Objízdná trasa platí i pro vozy IZS.

Uzavírka bude mít vliv na obsluhu zastávek pravidelné linkové autobusové dopravy:Uzavírkou budou dotčeny autobusové linky č. 620757, č. 620758 (dopravce ARRIVA VÝCHODNÍ ČECHY) a č. 700938 (dopravce ČSAD Ústí n. Orlicí). Po dobu uzavírky nebude obsluhována zastávka Hlinsko-Tylovo nám., místo ní využijí cestující náhradní zastávku Hlinsko-nádraží.

Foto: Mapy Google

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu