Reklama

Silnice mezi Svitavami a Mikulčí bude brzy bezpečnější

Svitavsko – Na úseku silnice mezi Svitavami a Mikulčí dojde k instalaci nových bezpečnostních prvků, které by měly pomoci uklidnit rušnou dopravu. Zástupci kraje podepsali se starosty memorandum a stavební práce na silnici by měly začít už v tomto roce.


Reklama

Silnice mezi Svitavami a Mikulčí je dlouhodobě přetěžována, spojuje totiž dvě důležité tepny, silnice I/34 a I/35. Hejtmanství si nechalo vypracovat odbornou studii a na jejím základě přistoupí k instalaci bezpečnostních prvků.

„V plánu jsou především nové ostrůvky v obcích Kukle a Javorník. Zvážíme také, jestli není dobré nakoupit systém vysokorychlostního vážení,” řekl hejtman Martin Netolický. První ostrůvky by se na silnici měly objevit už v tomto roce. Stavební úpravy by měly stát pět milionů korun.

Nejen této silnici, ale obecně dopravě v celé oblasti by v budoucnu měla ulevit především výstavba obchvatu Svitav a také toliko očekávaná dálnice D35 z Opatovic do Mohelnice. „Ty na sebe budou stahovat hlavní zátěž a komunikace nižších tříd budou využívány pouze pro místní dopravu,” podotkl Netolický.

Na obě stavby si musíme ještě pár let počkat, plánované bezpečnostní opatření ale situaci alespoň zklidní. „Pohybuje se zde hodně cyklistů a chodců a tato drobná opatření výrazně napomohou zvýšit bezpečnost,” pochvaluje si starosta Svitav David Šimek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu