Reklama

Cyklosezóna v plném proudu: Helma zachrání život i dospělým

S teplejším počasí začali lidé při cestách do práce nebo jen výletech po okolí hojněji využívat jízdní kola. Mnozí bohužel zapomínají na povinnou výbavu, bez které by neměli vyjet. V lepším případě jim při takovém provinění hrozí pokuta, v tom horším může dojít ke zdravotní újmě.


Reklama

„Kolo musí mít kompletní vybavení, musí mít funkční brzdy, mělo by mít i zvonek a v případě snížené viditelnosti i osvětlení, to znamená vepředu bílé světlo a vzadu červené světlo nebo červená odrazka,” vyjmenovala Eva Maturová, mluvčí PČR Pardubického kraje.

Ještě přísnější jsou pravidla pro cyklisty mladší 18 let. „Ti by měli mít na hlavě přilbu, kterou doporučujeme i ostatním, mnohdy může zachránit život i cyklistům, kteří tuto věkovou hranici nesplňují,” podotkla Maturová.

Nezapomínejte ale ani na své děti. Do deseti let by měly na silnicích jezdit pouze s doprovodem dospělého. V rámci bezpečnosti navíc mohou jezdit i po chodníku. „To ale neplatí pro starší osoby. Bohužel cyklisté si kolikrát pletou přechod pro chodce s přejezdem pro cyklisty,” upozorňuje Maturová.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu