Reklama

Jezdecká škola v Kladrubech má novou kuchyň a učebnu

Kladruby nad Labem – V Kladrubech nad Labem byla v loňském roce dokončena rekonstrukce kuchyně a jídelny za 13 milionů korun a úprava demonstrační učebny za téměř 3,5 milionu korun. V přípravě je rekonstrukce kotelny, domova mládeže a výstavba jízdárny se zázemím.

Reklama

„Rekonstrukce kuchyně a jídelny byla naprosto nezbytná, protože zázemí neodpovídalo jak hygienickým normám, tak nárokům na bezproblémový provoz. Postupně se nám tak daří školu, která je svým zaměřením specifická v rámci celé republiky, dávat do stavu, ve kterém jsou již jiné školy v regionu,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

V nadcházejících měsících bude dokončena i demonstrační učebna, která čeká na vybavení. Tím stavební ruch v Kladrubech nad Labem neskončí. V současné chvíli se koná výběrové řízení na dodavatele rekonstrukce kotelny v hodnotě kolem tří milionů korun. Součástí investice je také pětice kaskádových kotlů, které budou zásobovat celý areál školy. Kraj také připravuje rekonstrukci domova mládeže.

Ve výhledu let budoucích je i výstavba jízdárny se zázemím, jelikož ta stávající se nachází v areálu hřebčína a musí být mimo jiné v souvislosti se zápisem lokality na listinu UNESCO odstraněna. „V tuto chvíli jsme stanovili finanční limit celé stavby na 50 milionu korun včetně daně, což odpovídá projektovému záměru. Projektu budeme i nadále připravovat pro možnou podporu z evropských fondů s předpokladem zahájení stavby nejdříve v roce 2023," dodal hejtman.

Foto: Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu