Reklama

Hasiči likvidovali požár skládky i v noci, pneumatiky znovu vzplály

Zdechovice – Pořádně těžkou šichtu mají za sebou profesionální i dobrovolní hasiči ze základen na Pardubicku. V neděli večer a pak i v noci na pondělí likvidovali požár skládky pneumatik ve Zdechovicích poblíž Přelouče.

Reklama

Požár skládky byl nahlášen po nedělní 17. hodině. Na místo postupně vyjelo 18 hasičských jednotek i ze Středočeského kraje. Obyvatelům v okolních obcích bylo doporučeno nevycházet a nevětrat. Likvidaci plamenů komplikoval silný vítr.

„K požáru byl vyslán i chemický vůz z Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR z Lázní Bohdanče k monitorování ovzduší. Kolem 19 hodiny hlásil velitel zásahu operačnímu důstojníkovi lokalizaci požáru,” uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Pracovníci institutu prováděli měření ovzduší v sedmi obcích v okolí skládky po směru větru až do 22:30 hodin. Mírně zvýšené hodnoty oxidu siřičitého a oxidu dusíku naměřili jen v obci Trnávka.

Boj s přírodním živlem pokračuje i v pondělí, ve čtvrt na dvě ráno se totiž ohniska požáru znovu rozhořela. „V 8 hodin přijel na skládku bagr, kterým bude hořící hromada rozhrabávána a dohašována,” dodala mluvčí. 

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu