Reklama

Rušný Nový rok! BMW v plamenech i nezbedná prskavka

Pardubický kraj – První den roku 2020 se hasiči v Pardubickém kraji nenudili. Na Svitavsku zasahovali u dopravní nehody, při které byl sražen chodec a shořelo osobní vozidlo. V dalších částech regionu menší požáry zachvátily interiéry domů.

Reklama

Z roku 2020 uběhly jen necelé tři hodiny a v Němčicích u Litomyšle už musely jednotky IZS řešit komplikovanou dopravní nehodu dvou aut a chodce. Jedno z vozidel shořelo. 

„Při nehodě byl zraněn chodce, který byl pravděpodobně sražen druhým vozem. Plameny zničily automobil značky BMW. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun,” uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková s tím, že okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Při dalších novoročních událostech se podařilo vážnějším, zejména materiálním, škodám včas zabránit. V Dašicích hořelo v zahradním domků, plameny poničily gauč, dřevěné obložení i počítač. Svědci stihli požár zlikvidovat před příjezdem hasičů. 

„Příčinou vzniku požáru byla neopatrnost mladíků při manipulaci s prskavkou,” podotkla Horáková. Hasiči místo prolili vodou, aby se požár znovu nerozhořel. Škoda je odhadnuta na 20 tisíc korun. 

Už krátce po půlnoci ze středy na čtvrtek vyjížděli hasiči k požáru ve starém mlýně z roku 1913 v obci Libkov na Chrudimsku. „Kolem krbu, v němž přes vánoční svátky intenzivně plápolaly plamínky, byla zazděna dřevěná římsa. Ta vlivem dlouhodobého působení sálavého tepla začala doutnat a následně hořet,” popsala zasáh mluvčí. 

I v tomto případě je škoda jen kolem 20 tisíc korun, ale hodnota uchráněného majetku sahá až k 2,5 milionům korun.

Foto: HZS Pardubického kraje 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu