Reklama

Víkend snů Bělohlava nezachránil. Dynamo nově povede Milan Razým!

  • 9. prosince 2019,
  • 16:29,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Ani víkendová vítězství nad Spartou a Kometou neuchránila Radka Bělohlava od konce na lavičce hokejových Pardubic. Vedení klubu rozhodlo, že si společně s asistentem Otakarem Janeckým a videotrenérem Denisem Havlem sbalí kufry. Dynamo nově povede Milan Razým po boku s Petrem Čáslavou a Michalem Mikeskou.

Reklama

„Věřili jsme, že říjnová změna trenéra přinese posun Dynama do klidnějších vod, to se bohužel nepodařilo a Pardubice jsou stále na poslední příčce. I tak bych chtěl dosavadním trenérům poděkovat za odvedenou práci,” uvedl člen představenstva Dušan Salfický v tiskové zprávě zaslané klubem.

Hlavním trenérem se stal Milan Razým, který je plzeňský odchovanec a bývalý dlouholetý hráč. V jednadvaceti letech vyhrál československou nejvyšší soutěž a úspěchu se dočkal i jako trenér. S Plzní v sezoně 2012 v roli asistenta trenéra vybojoval třetí místo v extralize a o rok později už na pozici hlavního trenéra slavil extraligový titul. 

„Rozhodli jsme se na post hlavního trenéra angažovat Milana Razýma, po konzultaci s ním budou jeho asistenty Michal Mikeska a Petr Čáslava. Petr zná hráče A-týmu a to by mělo práci nového triumvirátu ulehčit. Ve stávajícím realizačním týmu nebude nadále působit videotrenér Denis Havel,” doplnil Salfický.

Nový trenérský tým poprvé povede áčko Dynama na úterním tréninku, zápasovou premiéru si odbude po reprezentační pauze 17. prosince v Mladé Boleslavi.

Roli asistenta trenéra přebírá Michal Mikeska, který v roce 2005 s Petrem Čáslavou vybojoval pro Pardubice extraligový titul. V sezoně 2007/2008 vyhrál s týmem Salavat Julajev Ufa Ruskou hokejovou superligu. Na začátku ročníku 2016/2017 se po odvolání Petera Draisaitla stal asistentem trenéra A-týmu Dynama. Michal Mikeska v posledních sezonách trénoval pardubický dorost.

Petr Čáslava dosáhl jako hráč mnoha ocenění, včetně zisku mistrovského titulu v roce 2005 nebo dvou stříbrných extraligových medailích. Hrál na osmi mistrovstvích světa, v roce 2010 mohl pozvednout pohár pro světového šampiona. V polovině sezony 2018/2019 se stal asistentem Ladislava Lubiny a spolu s ním a Otakarem Janeckým tým provedl nástrahami baráže a pomohl Pardubicím zachránit nejvyšší soutěž. V Dynamu se nyní také stará o rozvoj mládežnického hokeje.

Foto: archív

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu