Reklama

Dům byl v plamenech kvůli maličkosti. Škoda přesahuje 2,5 milionu

Česká Třebové – Provizorní topidlo stojí za požárem domu v České Třebové, který dnes brzy ráno likvidovaly čtyři hasičské jednotky. Tři osoby, které byly v domě, se samy dostaly ven a žádné zranění neutrpěly. Majetková újma je však vysoká.

Reklama

„Vyšetřovatel hasičů zjistil, že za požárem je nedbalost při používání tepelného spotřebiče. Uvnitř bylo umístěno provizorní topidlo, které zůstalo bez dozoru,” uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková. 

Požár byl nahlášen krátce po páté hodině ranní. Dva dospělí a dítě se z domu evakuovali sami a vyvázli bez zranění. Čtyři jednotky hasičů dostaly plameny pod kontrolu během půl hodiny a kompletní likvidaci oznámil velitel zásahu po půl sedmé. Následně bylo nutné rozebrat ohořelou střešní konstrukci.

Škoda, kterou plameny způsobily, je předběžně vyčíslena na 2,6 milionu korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši jednoho milionu korun.

Ranní zásah také zkomplikoval dopravu na silnici I/14, se kterou dům sousedí. Hasiči bojovali i s mrazivým počasím. „Při použití vody jako hasebního prostředku dochází k namrzání povrchů a místo události je tak nebezpečné pro zasahující hasiče,” upozornila mluvčí. 

Kromě toho při nízkých teplotách zamrzají čerpadla, hadicová vedení a armatury. Požár je navíc v mrazech intenzivnější, a to vzhledem k vyššímu teplotnímu rozdílu mezi místem, odkud šlehají plameny, a okolím.  

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu