Reklama

Policie zadržela podezřelého z dvou vražd. Chtěl utéct na Ukrajinu

Opatovice nad Labem – Násilnou smrt dvou osob vyšetřují od nedělního večera policisté v Opatovicích nad Labem. Pobodané muže v kritickém stavu objevili svědci na ubytovně. Přivolaní záchranáři už jim nedokázali pomoct. Policie v souvislosti s případem pátrala po 32letém Ukrajinci. V noci na úterý ho zadrželi celníci na polsko-ukrajinské hranici.

Reklama

„Díky dobré spolupráci kriminalistů a kolegů z cizinecké policie jsme získali poznatek o tom, že muž má cestovat autobusem na Ukrajinu. Vycestováním zpět na Ukrajinu se chtěl pravděpodobně vyhnout trestnímu stíhání,” uvedla mluvčí policie Dita Holečková.

Stopa se ukázala jako správná. Na základě evropského zatykače byl 32letý muž v noci na úterý zadržen na polsko-ukrajinském hraničním přechodu. „Nyní ve spolupráci s Krajským státním zastupitelstvím v Hradci Králové započne proces vydávacího řízení podezřelého do České republiky," dodala mluvčí.

Policisté po něm pátrali od nedělního večera, kdy na ubytovně v Opatovicích nad Labem někdo smrtelně zranil dva muže.  „Při příjezdu záchranářů oba krváceli a byli v bezvědomí. Zdravotníci ihned zahájili rozšířenou resuscitaci obou mužů, ve které pokračovali ještě dalších dvacet minut,” uvedl Ivo Novák, mluvčí ZZS Královéhradeckého kraje.

Přes veškeré úsilí všech zúčastněných se ani u jednoho pacienta nepodařilo obnovit srdeční činnost a zasahující lékař musel konstatovat smrt obou mužů.

Na místo ihned vyrazili kriminalisté a místo činu i jeho okolí uzavřeli. „Policisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi a zjišťují všechny okolnosti případu,” sdělila Holečková.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu