Reklama

Výbuch propan-butanu vážně zranil dva lidi. Oba odvážel vrtulník

Kerhartice – V sobotu dopoledne došlo v rodinném domě v obci Kerhartice na Orlickoústecku k výbuchu propanbutanové láhve. Dvě osoby utrpěly následkem exploze vážná zranění.

Reklama

V domě se v době exploze nacházely čtyři osoby. Výbuch vážně poranil 70letou ženu a 69letého muže. „Oba byli letecky transportováni do nemocnice,” uvedla mluvčí policie Dita Holečková.

Na místě zasahovaly hned dva vrtulníky letecké záchranné služby. „Pacienti utrpěli těžké popáleniny na horní polovině těla a obličeji spolu s popáleninami dýchacích cest. Oba museli být uvedeni do umělého spánku, ošetřeni a připojeni k umělé plicní ventilaci,” popsal zásah mluvčí záchranky Aleš Malý.

Zraněného muže transportovala helikoptéra do Fakultní nemocnice Brno-Bohunice a ženu do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. 

Exploze zanechala následky i na rodinném domě. „Výbuchem byla zřejmě narušená statika, a proto byl na místo povolán statik. Po odstranění všech následků hasiči místo předali policistům k dalšímu vyšetřování,” sdělila mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Co se přesně stalo, je nyní předmětem policejního vyšetřování. „Kriminalisté zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,” podotkla tisková mluvčí policie.

Foto: HZS Pardubického kraje, Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu